Любопитно

Подариха книги на деца от 4 хасковски училища

Деца от втори и трети клас от четири хасковски училища получиха книги от „Приятелски читателски клуб“, учреден по идея на Марина Ташева.

Инициативата е с мотото „Когато колекционираме книги, колекционираме щастие“. Членове на клуба – Дивна, Ади, Волен и Тома, прочетоха интересни разкази на учениците.

КнигиДивна и Тома влязоха в часовете на класните си ръководители от началната си образователна степен. Дивна посети учебните часове в „Св. Климент Охридски“, а Тома бе в „Христо Смирненски“. Ади и Волен четоха увлекателно разкази на възпитаници на „Васил Левски“ и „Св. Иван Рилски“.

КнигиДецата слушаха с интерес истории от книжките, които след това получиха безвъзмездно. Инициативата се проведе преди коледните и новогодишните празници и е с цел да събуди у най-малките представители на обществото любовта към книгите и познанието, както и да развие у децата навик да четат разнообразна литература.

КнигиСредствата за книжките са събрани на събитие, организирано от „Приятелски читателски клуб“ в края на ноември. Тогава дами от клуба изложиха дрехи на своеобразен базар в местно арт кафе и с покупката на всяка от тях финансираха благородната кауза.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button