Хасково

Засилени проверки на ракиените казани в Хасковско

Ракиен казан, илюстрацияЗасилени проверки са предприели от регионалната екоинспекция на ракиените казани в Хасково и региона, съобщиха от РИОСВ. Причината е засилената работа през това време годината. Обект на проверките са изпълнението на условията от разрешителните за заустване, изправността на техническите съоръжения и взимане на проби от отпадните води.

67 проверки на 59 обекта са извършили за месец експертите на регионалната екоинспекция. Издадени са 67 предписания за отстраняване на констатирани нарушения, съставен е акт и е издадено наказателно постановление за неподдържане на пречиствателно съоръжение в експлоатационна изправност. Постъпилата сума по наложени санкции e 1 847 лв.

Значителна част от дадените предписания касаят приемането и предаването на отпадъци да се извършват само въз основа на писмен договор с лица, притежаващи документ за отпадъци със съответния код съгласно Закона за управление на отпадъците. Дадени са предписания и за предпрпиемане на допълнителни мерки по опазването на няколко вековни дървета в региона.

От РИОСВ отчитат и получени сигнали за 9 пострадали защитени видове птици –  2 царски орли, 6 щъркела и 1 чухал.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
?
?
01.09.2011 9:40 9:40

чухала , каква птица е

Back to top button