Любопитно

Наградиха победителите от конкурса за украса „Магията на Коледа“

Победителите от конкурса за украса „Магията на Коледа“ получиха наградите си от секретаря на Община Димитровград Венета Колева, съобщават от кметството.

Комисия в рамките на една седмица разгледа на място учебните и социални заведения, за да оцени оригиналността и съвместната работа на деца и преподаватели по изработката на коледната украса. 26 образователни и социални институции участваха в общинския конкурс, който има за цел да поощри естетическото изпълнение на кът с тематична коледна украса.

НаградиНа първо място сред училищата е Обединеното училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в квартал „Черноконево“. Директорката на училище Стиляна Драгиева сподели, че децата очакват с нетърпение и вълнение конкурса, който създава неповторимо празнично настроение в школото. Тя каза, че голяма част от тях не разполагат с възможности да украсят домовете си и за това се вълнуват много в подготовката на училищната празнична среда.

На второ и трето място са ОУ „П. К. Яворов“ и ОУ „Васил Левски“ в село Ябълково. Сред детските градини победител е ДГ „Роза“, чиято украса е превърнала цялата градина в приказно място за децата. На церемонията да получат наградата бе екипът на детското заведение с директор Антония Илиева.

НаградиВторото и третото място отидоха при ДГ „Приказка“ и ДГ „Слънце“. Поощрителни награди за старанието получиха ДГ „Пролет“, ДГ №3 в квартал „Марийно“, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, Кризисен център и Център за обществена подкрепа.

На класираните бяха връчени грамоти и парични награди. Отличените на първо място получават по 300 лв., на второ по 250 лв., на трето по 150 лв., а за поощрителните награди равностойността е 50 лв.
На събитието присъстваха директорът на Дирекция „Европейски и национални програми и проекти, хуманитарни дейности“ Диана Дончева и експертите от отдел „Хуманитарни дейности, международно сътрудничество и програми“ Калина Тонева и Мина Стоянова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button