Регион

Рекорден трафик през Капитан Андреево, завършват предсрочно новите трасета – ВИДЕО

Рекорден е трафикът през тази година на ГКПП „Капитан Андреево“.

На вход и изход досега са преминали 960 000 товарни автомобила, като до края на годината се очаква те да станат близо 1 млн. Рекорден е и пътническият трафик, отчете директорът на Агенция „Митници“ Павел Геренски. Заедно с финансовия министър Росица Велкова беше инспектирано изграждането на съоръжение за отвеждане на високи води на река Хаяз при граничния пункт и строителството на новите трасета за обработка на товарни превозни средства със стоки, подлежащи на официален контрол от Българската агенция по безопасност на храните.

Освен двете трасета за хладилни камиони е подсигурено и трето – за извънгабаритни товари и пренасочване на трафик в пикови моменти. Трасетата ще са завършени в края на януари, като сроковете са изпреварени с 2 месеца. С новите трасета и подобряването на софтуера, който обслужва трафика се очаква пропускателната способност на пункта да се увеличи с 20%. Геренски допълни, че до две години трябва да се удвоят трасетата на Лесово и те да станат 14.

Министър Велкова каза, че проектът за отводняване на пункта е приключил. Оставала частта на земеделското министерство с Напоителни системи за окончателното извеждане на водите от пункта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
20.12.2022 16:15 16:15

Каквото и да направите
Не назначите ли още служители във всички служби и да не са Наш човек-системата
Все същите акота ще сте

Анонимен
Анонимен
20.12.2022 17:17 17:17

Две думи на кръст не можете да кажете
Аааа Бббб Аааа какво е това кажете нещо смислено
Ааааа Аааа защо всички управници говорят така
Не знаят какво друго да излъжат ли

Анонимен
Анонимен
21.12.2022 14:02 14:02

Не в Шенген , и в Космоса да ни приемат
С тези крадливи Депутати НИЩО няма да стане от България

Back to top button