Хасково

Над 10 млн. лв. са внесени чрез ПОС терминал на НАП – Хасково

Над 10 млн. лв. са внесените дължими данъци и осигуровки чрез ПОС терминал, съобщават от офиса на НАП в Хасково.

Плащането чрез ПОС-терминал е ефективно при издължаването на здравни осигуровки с цел спешно възстановяване на здравни права или когато на човек му е необходимо удостоверение, че няма неплатени стари задължения. Удобно е и за много родители, които искат да ползват данъчните облекчения за деца, но имат неплатени задължения към държавата, подлежащи на принудително изпълнение.

Чрез ПОС терминал могат да се превеждат без такси не само дължими данъци и осигуровки, но и задължения към други институции – глоби от КАТ, съд, общини и др., предявени за събиране от приходната агенция.

Освен, че са безплатни, картовите плащания чрез виртуален или физически ПОС терминал на НАП, се отразяват на момента в данъчно-осигурителната сметка на клиента. Това означава, че задълженията се погасяват на момента, а не за 24 или повече часа, както е при традиционните банкови преводи.

Единствено, когато се плащат задължения към други институции, например глоби от КАТ или такива, които са в процес на принудително изпълнение, погасяването им се отразява след допълнителна обработка и разпределение и отнема повече време.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button