Любопитно

Хасковски „бостанджии“ издават „Каунь“ със сръбско участие

Каунь 2011„Бог създаде човека, всичко останало – Китай!“, „Как да стана човек като съм все сред хората?“, „Някои са гладни, а други най-често все още не“ – това са само малка част от бисерите в тазгодишното издание на сатиричния хасковски вестник „Каунь“, който както е известно „излиза когат можи“ и ще се разпространява „по панаиря“.

В него за пореден път усилно са се трудили местните баш бостанджии Янко Митев, Нина Момчилова, Росица Станева, Илко Чамов, карикатуристът Борислав Данев и още знайни и незнайни труженици на литературната нива. Братско рамо са им ударили колеги по съдба от сръбския град Крушевац, които отново ще навестят и развеселят „кауните“ в Дните на Хасково.

Новият брой на вестника отделя заслужено място на сатиричното наследство на големия поет Иван Николов, представено от Йордан Нанчев. А който се съмнява, че прочутият хасковски диалект има хиляди почитатели, може да се запознае с „преселилия се при гларусите в Бургас“ местен кадър Милен Костадинов. Бившият възпитаник на тукашното Механо е създал група във „Фейсбук“, наречена „Хасковско-български разговорник“, в която до момента са се включили над 6 000 фенове на „омайната „родна реч.

Изтеглете още топлия брой на вестник „Каунь“

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
02.09.2011 21:58 21:58

ДЯТЕНЦЕ,ГА ТЪ ФАНЪ И ЗЪТЬ ЧУПЯ КРЪТУНЪТЪ ДЕТ НИ СИ СЪ УБАДИЛ НЪ МЕНЕ

Back to top button