Хасково

Хепатитът в Хасковско пак тръгна нагоре, случаите двойно повече за месец

Д-р Светлана Узунована

Д-р Светлана Узунована

Два пъти са се увеличили болните от хепатит А в област Хасково за месец. Броят на регистрираните случаи през август е 35, а през юли е бил 17, съобщи за Haskovo.info началникът на отдел „Противоепидемичен контрол“ към Регионалната здравна инспекция д-р Светлана Узунова. 

Най-много заболели има в Свиленград – 20. „Там имаме семейни огнища„, уточни Узунова. Става въпрос за 4 семейства и няколко единични случая. Болните са настанени в Инфекциозното отделение на Многопрофилната болница в Хасково. Там са приети и 11 пациенти с хепатит А от областния град и по двама от Димитровград и Харманли.

Само тази сутрин в МБАЛ – Хасково са приети трима пациенти с жълтеница. „Прогнозите на специалистите явно ще се сбъднат. Още в началото на годината те коментираха, че през есента ни очаква втора хепатитна вълна и това явно е нейният старт„, заяви инфекционистът в хасковското инфекциозно отделение д-р Красимира Кинова.

Haskovo.info припомня, че завишена заболеваемост от хепатит А бе регистрирана в областта в средата на декември. Заради недостатъчното места в „Инфекциозно отделение“ тогава бяха разкрити допълнителни легла в „Урология“ и бившето „Ушно отделение“. Жълтеницата покоси над 500 души от областта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
тропчо
тропчо
02.09.2011 17:02 17:02

Новият директор ще издуха хепатита както ще издуха Очно и Ушно заради неефективност

111
111
02.09.2011 17:17 17:17

ti si shibaniak,kak shte izduhat hepatita be tapanar

тропчо
тропчо
03.09.2011 14:48 14:48

Ще го издуха като каже : Духхх

Back to top button