Хасково

Въпреки жегата десетки гледаха театър на площада

ПразникДесетки малчугани и техните родители дойдоха на пл. „Свобода“ тази сутрин, за да открият тържествата по повод Деня на Хасково с куклената постановка на ДКТ „Иван Димов“ „Балкански пътешественик“.

Силното слънце не попречи на децата да се насладят на играта на актьорите Силвия Предова и Янко Митев.

В „Балкански пътешественик“ главният герой Стамат е недоволен от съдбата си, чувства се неудачник и тръгва по света да търси късмета си. По пътя се среща с национални приказни герои на Румъния, Гърция, Албания и Сърбия. След куп приключения  разбира, че късмета му е  в родното село, при семейството и приятелите.

„Балкански пътешественик“ е най-награждавания спектакъл от репертоара на хасковския театър. Режисьор на постановката е Съби  Събев, музиката е на Веселин Койчев. Куклите са  дело на Таня Ганчева.

Програмата по повод Диня на Хасково днес продължават от 17:00 часа с изложба на Любомир Цеков в художествена галерия „Атанас Шаренков“. Час по-късно на пл. „Свобода“ концерт ще изнесе оркестър „Орион“. В 19:30 часа на площадка „Спартак“ хасковлии ще могат да чуят песните на Сан Ремо. Първият празничен ден по повод празника на града ще завърши с Метъл концерт в КДК от 20:00 часа.   

Празник Празник

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button