Хасково

Двама от областта с успешно представяне на международна олимпиада

Мирослав Радомиров

Мирослав Радомиров стана ученик на Випуск 2011 на ПМГ – Хасково

Хасковлията Мирослав Радомиров се завърна с почетна грамота от V-та Международна олимпиада по астрономия и астрофизика в Полша, която се проведе от 27 август до 3 септември.

Възпитаникът на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ бе част от националния отбор на България заедно с още четирима ученици – Момчил Молнар от Русе, Константин Гундев от Пловдив, Мирослав Жеков от Димитровград и Васил Тодоринов от София.

„Почетна грамота се дава след бронзовото отличие“, разказа за Haskovo.info Мирослав Радомиров. Той уточни, че по време на олимпиадата всеки от участниците се е състезавал индивидуално.

Момчил спечели златен медал, Константин – бронзов, а другите две момчета от Димитровград и София получиха грамоти за участие“, уточни възпитаникът на хасковската математическа гимназия.

Олимпиадато се е провела в няколко тура – теоретичен, наблюдателен и практически. Международното състезание е последно за Мирослав Радомиров, защото в него участват само ученици. От началото на тази учебна година той ще е студент в Софийски университет. Избрал е да учи специалност „Физика“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button