Хасково

Парализиран художник подреди изложба за Деня на Хасково

Любомир Цакев70-годишният Любомир Цакев от Дома за стари хора на Кенана подреди изложба за Деня на Хасково.

32-те платна на бившия сценограф и директор на Държавния куклен театър в Стара Загора, който от 8 години живее в Дома за стари хора в Хасково, са изложени в художествена галерия „Атанас Шаренков“.

Половината от тялото на Любо е парализирано в следствие на коварно заболяване, духът обаче е все така жив и непокорен“, каза при откриването на изложбата директорът на дома Вълко Пехливанов. Малко по малко Любомир Цакев „възпитавал“ лявата си ръка, с която продължава да рисува картините си и до днес. 

Откриването на изложбата„Идеята да направим тази изложба е на кмета Георги Иванов“, допълни още Вълко Пехливанов. При една от инспекциите в Дома за стари хора градоначалникът видял картините на Любомир Цакев, които били в суров вид, предложил да им се вдъхне живот, за да може да видят бял свят.

32-те картини, които са включени в изложбата, са рисувани по време на престоя на Любомир Цакев в Дома за стари хора на Кенана. Акцентът в тях е жената. Защото както казва самия той „до всеки мъж винаги стои по една жена. 

Любомир Цакев е лауреат на редица престижни награди за сценография и кукли. Много от картините му красят домовете не само на граждани от Хасково, но и в Германия и Великобритания.

Изложбата Изложбата

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
bravo
bravo
06.09.2011 18:34 18:34

bravo na choveka i admiraciii silniq my dyh.sega za6to ne napi6ite nqkoi slyn4ev komentar a moji samo da laete i pluete, a hubavite ne6ta gi podminavate, i ostavqte bez komentar,siiiirdjiii dolni,…bravo na 4oveka

Светлана
Светлана
06.09.2011 21:19 21:19

Прекрасна инициатива,която е намерила обществена гласност.Изкуството ще спаси света… и Хасково от безпросветност .Прекрасна изложба!

Back to top button