Регион

Искат обезопасяване на завоя в Свиленград, където кола се вряза в тенис корт

От свиленградския клуб, стопанисващ закрития тенис корт, където на Коледа се вряза кола, искат мястото да бъде обезопасено.

Haskovo.info припомня, че вечерта на 25 декември лек автомобил с турска регистрация излезе от пътя на завой и се вряза в залата. Колата е успяла да прекоси целия корт и е спряла в железните заграждения от другата му страна. Това обаче не спира шофьора. Той прави няколко маневри, обръща и се опитва да излезе от същото място, откъдето е влязъл. Там попада на по-висок бордюр и кал и това го спира.

Правили са опити да повдигнат автомобила с крик, за да излезе, но не са успели, разказа днес Слави Цингов от тенис клуба.

Според председателя на тенис клуба Красимира Цингова необяснимо е как се е случила катастрофата, но за нея е малко коледно чудо да се размине без пострадали. „Бяхме по трапезите, всички празнувахме и нямаше трагичен инцидент. Щетите са само материални, които са поправими. Да не се оставаме равнодушни, нека изразим гражданската си позиция“, обясни тя.

КатастрофаВ клуба тренират около 50 деца, а треньорът им Елена Цингова се страхува да се върне с тях на корта, заради риска от повторен инцидент. „Този удар е втори по рода си, затова искаме мерки за обезопасяване на мястото“, призова тя. Цингова разказа, че след тренировки изпращат децата докато ги вземат родителите, но все пак те изчакват на тротоара, където очевидно е опасно.

В катастрофиралата кола са пътували турски граждани. „Има проблем – шофьорът не беше посочен правилно, вероятно са се сменили. Водачът не искаше да даде проба, а после когато даде такава, беше отрицателна. Изобщо не беше изплашен, а това беше страхотен удар. След това идваха хора от казиното и са искали да скрият колата, излизайки от корта. На изхода са се опитвали да я вадят с крик. Скоростта ѝ е била към 120 – 140 км на завоя. Бордюрът е много висок, направо е връхлетял“, разказа Слави Цингов, който е бил там по време на инцидента.

КатастрофаЦингов настоява полицията в града да вземе спешни мерки и да започне масови проверки на турските и гръцките шофьори, тъй като инцидентите с тях напоследък зачестили.

От тенис клуба казаха, че до месец залата ще бъде възстановена. Самите те ще направят и допълнителни прегради към улицата, очакват реакция и от община Свиленград, за да бъде обезопасен районът.

Кола се вряза в закрития тенис корт в Свиленград

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
28.12.2022 15:24 15:24

Оххх котьооо, който носи бяло, много му се е до е***ло…

Back to top button