Регион

Изграждат над 18 км електропровод за фотоволтаици в Симеоновградско

Електропровод с дължина 18 453 метра предстои да бъде изграден на територията на община Симеоновград, става ясно от уведомление за инвестиционно предложение до РИОСВ – Хасково.

То е от фирма с адрес в Минерални бани. Въздушният електропровод високо напрежение 220 kV ще преминава през землищата на Симеоновград и селата Константиново, Калугерово и Пясъчево. Целта е присъединяване на Фотоволтаичната електрическа централа „Поляново“ към електроенергийната система.

ТокПреносът не електроенергия ще се осъществява от новоизградената подстанция в местността „Герен дере“ в землището на харманлийското село Поляново до подстанция „Марица Изток“ в село Пясъчево.

За нуждите на кабелното трасе ще се изградят 64 железорешетъчни стълба. Площта им няма да надвишава 100 квадратни метра на фундамент.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Христо Павлов
Христо Павлов
29.12.2022 11:53 11:53

Контрола на опасните пътища да се охранява със видео камери който да заснемат движението по пътищата и нарушенията ще се ограничат. А този който не спазва и нарушава ще плаща съгласно закона.

Back to top button