Хасково

Вълко Грозев показа над 40 000 страници чернови

Изложба

Вълко Грозев

Изложба под надслов „80 години от рождението на писателя и краеведа Вълко Грозев“ бе открита днес в Регионална библиотека „Христо Смирненски“.

Във фоайето на културното средище са подредени черновите – над 40 000 страници, които авторът е подготвил преди да издаде книгите си, разказа директорът на библиотеката Тонка Койчева.

Вълко Грозев е роден на 4 юни 1931 година в село Сусам. През 1962 година завършва Държавния библиотекарски институт в София, специалност библиотекознание и библиография. Работил е като учител, читалищен секретар и методист по библиотечно дело. Бил е и директор на Окръжна библиотека – Хасково.

След пенсионирането си се занимава с родовоизследователска и писателска дейност. През 2010 година получава званието „Заслужил родоизследовател и краевед“ от управителния съвет на Българска федерация „Розоднание“ – София. Тази година Съюзът на независимите български писатели го награждава с почетен медал по случай 80-годишния му юбилей и за цялостното му литературно творчество.

Вълко Грозев е автор на редица книги, сред които „Възречени: сусамските родове“, „Третото българско царство“, „Районен кооперативен съюз – Хасково“, „Из миналото на Татарево“, „Из миналото на село Гарваново“.

Изложба Изложба

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button