Хасково

Областна администрация раздава избирателни списъци

СписъциОбластна администрация – Хасково раздава днес избирателните списъци на общините от региона.

Списъците са за предстоящите президентски и местни избори. 

„Получихме ги на 2 септември от Главна дирекция ГРАО. Първите, които получиха списъци са общините Хасково, Димитровград, Минерални бани, Харманли и Свиленград„, съобщи за Haskovo.info главният експерт в отдел „Устройство на територията и държавна собственост“ Ива Андреева.

До края на деня всички останали общински администрации ще получат избирателните списъци. Те трябва да бъдат обявени до 12 септември по избирателните секции. До 8 октомври гражданите могат да подават сигнали до съответната местна администрация за грешки и непълноти.

След нанасяне на последните актуализации ще бъдат изготвени окончателните списъци. До 8 октомври е и срока, в който гражданите могат да подадат заявления за гласуване по настоящ адрес, в случаите когато настоящия и постоянния им адрес са в различни населени места.

Предстои в Областна администрация да се получат поръчаните 490 броя избирателни урни. Най-много урни е поискала община Хасково – 125, следвана от Димитровград – 100 и Харманли – 78. 

Очаква се още в администрацията да се получат и други изборни книжа – протоколи на СИК и ОИК, удостоверения за гласуване на друго място както и бюлетините за избор на президент и вицепрезидент, които се печатат централно.

Списъци

Ива Андреева

Списъци

Полицаи охраняваха пренасянето на избирателните списъци

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button