Хасково

Хранителен магазин с акт заради липса на място за излагане на асортимента

Агенцията по храните - ХасковоСклад за хлебни и сладкарски консумативи в Хасково работи без регистрация от Закона за храните. Това са установили инспекторите от Областната дирекция на агенцията по храните по време на проверките през миналата седмица.

За нарушението на собственика на склада е бил съставен акт. Глобата е до 3 000 лева.

Хранителен магазин в Ивайловград ще бъде санкциониран заради недостатъчно пространство в обекта, където да бъде изложен асортиментът, който се предлага. Собственикът на магазина ще отнесе глоба между 500 и 1000 лева.

Инспекторите от Агенцията по храните са съставили акт на фурна за хляб в община Харманли. Причината – лоша хигиена. Това нарушение ще струва на собственика максимум 1000 лева.

С акт е и хранителен магазин в града на Белоногата, тъй като служителите на обекта не водели необходимата документация.

През изминалата седмица инспекторите са направили 73 проверки. Връчили са и две предписания на хранителни магазини в община Хасково, които имат нужда от спешен ремонт.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button