Хасково

Отново преглеждат безплатно за туберкулоза

Преглед, архивБезплатни прегледи за туберкулоза ще се проведат в бившия Тубдиспансер в Болярово следващата седмица. От 12 до 16 септември от 8 до 17 часа всеки желаещ да се изследва за това заболяване ще бъде прегледан без значение дали е здравноосигурен или не, съобщи управителят на Специализирана болница по пневмо-пфизиатрични заболявания д-р Ирина Каранова.

„Седмицата на отворените врати“ се организира от Министерството на здравеопазването. Всеки, който има оплаквания, свързани с дихателната система, може да се възползва от инициативата. „Той ще бъде интервюиран, прегледан и изследван„, уточни д-р Караманова.

Статистиката от предишните кампании сочи, че средно по около 100 души се възползват от тази възможност. „Преди всичко откриваме болни с латентна форма на туберкулоза, т.е. скрита форма на болестта, при която има наличие на туберкулозни бактерии без да се е развило заболяването.“, допълни управителят на Специализирана болница по пневмо-пфизиатрични заболявания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button