Хасково

„Генералът на правото в региона“ стана почетен гражданин на Хасково

Почетен гражданинИзвестният адвокат Владимир Дамянов бе удостоен днес със званието „Почетен гражданин на Хасково“. „Щастлив съм, че живея в град с хилядолетна история, какъвто е нашият и с прекрасно бъдеще“, каза новият почетен гражданин на града. 

Владимир Дамянов е роден на 23 март 1931 година. Завършил е СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Право“. В продължение на повече от 50 години Владимир Дамянов осъществява активна дейност за развитието и усъвършенстването на правото в Хасково и областта.

Почетен гражданинАдвокат Дамянов е бил ангажиран с над 20 хиляди дела. „Генералът на правото в региона“, както го наричат колегите му, е бил три поредни мандата председател на Адвокатската колегия. Прочува се в национален мащаб с две неща – отказва да получава възнаграждение за тази си длъжност като дарява средствата на социални домове и записва в колегията всички дипломирани юристи, които почукат на вратата му. От 2008 година Владимир Дамянов е член на Висшия адвокатски съвет и единствен представител на областта.

По време на церемонията „Почетен гражданин на Хасково“ бе прочетен поздравителен адрес от президента Георги Първанов. Поздрав към жителите на града отправиха и делегациите от руския град Шатура и сръбския град Крушевац, които са гости на Хасково.

Почетен гражданин Почетен гражданин

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button