Любопитно

Очакват дебютните творби за конкурса „Южна пролет“

Приемат се дебютните творби за участие в 51-ия Национален литературен конкурс „Южна пролет“, съобщават от Община Хасково.

Културното събитие ще се проведе на 26, 27 и 28 април. За участие в конкурса се приемат първи книги, филмови сценарии и пиеси на автори до 40-годишна възраст в следните жанрове: Поезия – стихосбирки, поеми), Проза – разкази, повести, романи, Литературна критика и литературна история, Детска литература, Филмов сценарий и Драматургия.

Дебютантите ще бъдат оценявани от квалифицирано жури. Община Хасково присъжда във всеки от шестте жанра награда „Лауреат“ с бронзова статуетка „Пегас“ и парично възнаграждение в размер на 1 000 лв.

Връчва се и награда на името на първия български модерен книгоиздател „Александър Паскалев“ в размер на 2 000 лв. за цялостен принос в областта на литературата и изкуството.

Книгите, филмовите сценарии и пиесите за конкурса трябва да са издадени в периода от 1 януари 2022 г. до 31 март 2023 г. включително. Те трябва да се представят най-късно до 4 април 2023 г. в пет екземпляра, които не се връщат на авторите, заедно с биографични данни за дебютанта, негова снимка, e-mail и мобилeн телефон на адрес: Хасково, Община Хасково, пл. „Общински“ №1, Дирекция „Хуманитарни дейности и обслужване на населението“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button