Любопитно

Връчиха наградите от „Каунь 2011“, статуетката- за Николай Павлов

Каунь 2011

Николай Павлов получи куп подаръци

Много смях, танци, песни и добро настроение изобилстваха в официалната церемония по връчването на наградите от Петия международен хумористичен литературен конкурс „Каунь 2011“.

Голямата награда за цялостно творчество получи Николай Павлов. На официална церемония в театъра статуетката, изработена от скулптора Господин Тенев, му връчи миналогидишният носител на отличието карикатуристът Борислав Данев.

Каунь 2011

Ивайло Диманов

Николай Павлов получи още чувал брашно, пита кашкавал и кошница с колбаси от производители от селото, в което той е живял – Конуш и околностите.

Поетесата Нина Момчилова– носител на „Каунь 2009“, известна още като Колтучкина Мика, оцвети събитието със свои истории на хасковски диалект.

Каунь 2011

Димитър Бежански

Първа награда в раздел  „поезия“ получи Ивайло Даманов, а при прозата първа награда отнесе писателят Димитър Бежански. Втора награда при прозата отиде при сръбския писател Драгиша Расински, а третата журито е присъдило на Христо Карастоянов от Ямбол.

При поезията  второ и трето място са съответно за Любо Методиев и Милко Матеев. Поощрителни награди от БНР взеха Владо Трифонов, Петър Софрониев, Вичо Балабанов и Борислав Ганчев. Наградата „Млада муза“ на името на поета Емил Симеонов получи Михаела Нанева от Бургас.

Каунь 2011

Михаела Нанева

Зрителите в залата на театъра се насладиха на изпъления на клоуна Кени, който също е носител на отличието „Баш Каун“, „Малките зевзечета“ от гр. Лъки, балетите „Тангра“, „Галаксико“ и „Рона“, хасковски певци, както и на хип-хоп изпълнения.

Преди церемонията бе открита и изложба карикатури от Международен хумористичен конкурс „Златна кацига 2011“. Пред театъра бяха наредени 352 творби на автори от много страни, сред които Италия, Белгия, Словения, САЩ, Украйна, Хърватска, Австралия, Германия, Англия, България.

 Каунь 2011  Каунь 2011
 Каунь 2011  Каунь 2011
 Каунь 2011  Каунь 2011
 Каунь 2011  Каунь 2011

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
slandonov
slandonov
10.09.2011 11:03 11:03

Колеги, не е честно това което сте го отразили, със съкращения, за снощната церемония на Академия „Каунь“. Не е логично и не оправдано премълчаването на Хип-Хоп изпълнителите. Не е нормално да не отбележите участието на състава от едно хасковско читалище, а да отразите другите колективи и със снимков материал. НЕ Е РАЗБИРАЕМО ВАШЕТО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ТЕЗИ МЛАДИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ, а и към техният ръководител. Друг е въпросът, че вашето НЕГАТИВНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ НЧ“Св.КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ1969″ е ОЧЕВАДНО. А друг е въпросът Ви към коректната журналистика, но това е друга тема!!!!!!

Анонимен
Анонимен
11.09.2011 18:51 18:51

СВА СА ГУДИНЪ ХИЧ ФЪНЬ БЬОА.ЛЪНИ И ПО-ЛЪНИ ИМЪШЕ КАЯТЬ ГУЛЯМЬ КЪУНЕ,ПЪК САГУДЬНЪ М СЪ К*РДИСВЪТ КАКИ С КЪРПУСКИ

Back to top button