Хасково

Празнична литургия и курбан за Ивановден в Хасково

Днес Българската православна църква почита Св. Йоан Кръстител (Ивановден).

Въпреки че беше очакван Пловдивският митрополит Николай не дойде в църквата „Успение на Св. Богородица“ в Хасково, където празнична литургия отслужи неговият викарий Знеполският епископ Арсений.

ПразникЗа миряните беше приготвен казан с постен фасул.

На Ивановден именици са: Иван, Иво, Йоан, Иванка, Ивана, Йоана, Ивон, Йоанна, Калоян, Калояна, Ивиана, Ванина, Ваньо, Ваня, Йовко, Йовчо, Йовка, Йовелина, Йото, Йонко, Йонка, Яне, Яна, Жан, Жана, Ивайла, Ивет, Ивета, Ивелин, Ивелина, Ивайло, Жанет, Ина, Ива.

Празник3 578 са имениците в община Хасково, като 3 085 са в града, а останалите са в селата.

ПразникЦърковното настоятелство набира финансови средства за изографисване на централната част на храма. Дарителите могат да се свържат с архиерейския наместник отец Георги Тодев на телефон: 0884 61 05 61.

Банкова сметка

BG 49 STSA 9300 000 5500 661

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ася
Ася
07.01.2023 16:19 16:19

Много лошо впечатление прави кмета, който влиза в черква веднъж в годината по задължение,застанал отделно от хората,изолиран,като много специален.Някой от свещенниците да му беше обяснил как да се държи в черква.

Back to top button