Външни публикации

Бързи кредити онлайн – кога са добро решение?

Вместо да се чудите как да излезете от работа, на кого да оставите децата или как да намерите място за паркиране, за да отидете до офис на финансова компания предлагаща заем и да подадете искане за кредит, знайте, че има и по-лесен начин нещата да се случат. Вече можете да се възползвате от онлайн заем, чрез който бързо и лесно, изцяло от удобно за вас място да кандидатствате за пари на заем. Когато вземате кредит онлайн е нужно да подадете заявка през мобилно устройство и да подпишете договора си дистанционно. При одобрение ще получите сумата в кратък срок.

Бързите кредити онлайн са кредитен продукт, който може да се заяви онлайн и да се получи в рамките на деня. Това обикновено са краткосрочни кредити, които са със срок на погасяване от няколко дни до няколко месеца. Те най-често се използват за нужди от краткосрочен характер, като покриване на сметки, ремонт на жилището или колата, лечение или непредвидени разходи.

Когато заявите бърз кредит онлайн, вие можете да зададете желани размер на сумата и срок на изплащане. Също ще можете да видите подробен погасителен план и ще разберете какви ще бъдат лихвеният процент, ГПР и всички такси и комисиони придружаващи заема. Разбира се при появяване на въпроси от всякакво естество винаги можете да се обърнете към кредитора си за тяхното изясняване.

Всяка кредитна компания има различни условия

Имайте предвид, че всяка финансова институция има различни условия. Банките и небанковите компании имат различна политика за одобрение и кредитират различен тип клиенти. Ако сте с влошена кредитна история или ниска кредитоспособност банките може да ви откажат заем. В такъв случай повечето клиенти се обръщат към компаниите предлагащи бързи кредити онлайн. Тези компании също имат различна кредитна политика. Някои от тях одобряват клиенти с лошо ЦКР или без доказуеми доходи, а други имат по-строги изисквания. Преди да кандидатствате за кредитен продукт ви съветваме да разгледате сайтовете на различните кредитори. Проверете дали ще ви е изгодно да вземете заем и сравнете различните оферти.

Колко онлайн заеми можете да вземете?

Някои потребители се питат този въпрос. На него обаче няма точен отговор. Няма лимит, който да ви ограничава. Всичко зависи от финансовите институции, в които кандидатствате, от вашата кредитна история, както и от кредитоспособността ви. Взема се предвид и броя на текущите задължения, които изпащате. Съветваме ви да внимавате с вземането на онлайн кредити, за да не изпаднете в дългова спирала.

За какво да не взимате бързи онлайн кредити

Тези заеми са добро решение в спешни ситуации или когато се нуждаете от малка сума. Можете да използвате онлайн заем за решение на медицински проблем, при нужда от ремонт или покупка на техника. Не ви съветваме да теглите кредит, когато нямате нужда от спешни средства. Не ползвайте този финансов продукт за рискови инвестиции, хазартни игри, емоционални и ненужни покупки. Също така избягвайте да вземате кредити, които не сте наясно дали можете да върнете навреме. Забавите по изплащането на задължението могат да доведат до куп неблагоприятни последствия за вас. Такива са: натрупване на наказателни лихви, лоша кредитна история, а в по-тежки случаи дори до запор на вашата банкова сметка. Бъдете разумни и вземайте информирани решения, за да запазите финансовата си стабилност.

Back to top button