Хасково

Багери влизат в имота на Баневи в Спахиево

БулдозерТенис кортът в имота на фамилия Баневи в хасковското село Спахиево ще бъде премахнат. Решението на Хасковския административен съд по жалбата на Йордан Банев – баща на Николай Банев срещу решение на ДНСК не подлежи на обжалване.

Тенис – кортът е разположен на площ от 603,5 кв.м. Изграден е върху насип с максимална височина 2,10 м. и бетонова настилка, с което се преодолява денивелацията на терена, сочи направената по делото съдебно – техническата експертиза. Кортът е покрит с изкуствена настилка. Ограден е с метални колове с мрежа върху тях и височина 3,40 м.

Според жалбоподателя Йордан Банев съоръжението не представлява строеж по смисъла на Закона за устройстовото на територията. „Дори не било спортно съоръжение, а просто заравнен терен„, става ясно от протокола от съдебното заседание. В жалбата се посочва още, че няма основание да се счита, че обектът е незаконен тъй като бил построен в периода от 1980 г. до 1997 г., т.е. бил търпим.

Вземайки предвид заключенията от съдебно – техническата експертиза съдът определи твърденията на жалбоподателя като неоснователни и отхвъли жалбата на Йордан Банев. 

През юни Хасковският административен съд отхвърли и друга жалба на Йордан Банев – срещу заповед на строителните надзорници за премахване на масивната ограда около имота в Спахиево.

От ДНСК искат премахването и на една от вилите на фамилията в селото със застроена площ 408,5 кв. метра. Тази заповед също е обжалвана, но все още съдът не се е произнесъл по казуса.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
12.09.2011 15:45 15:45

BRAVO.SEGA DA MU VZEMAT I k*rORTA RUSALKA NA TOZI BRADAT p**al.

Back to top button