Регион

Намериха трупа на удавения мъж от село Великан

УдавникСлед тридневно издирване спасителите от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Хасково откриха във водите на река Марица трупа на 53-годишния Йордан Димитров от димитровградското село Великан. Тялото на мъжа бе намерено по обяд на около 2 километра западно от мястото, където е потънал.

Както Haskovo.info писа инцидентът е станал в петък вечерта. Час по-рано Йордан Димитров отишъл на гости на братовчед си Костадин Илиев от село Ябълково. За да не губи много време прекосил река Марица от единия до другия бряг. Разказал на братовчед си, че нивото на водата не е голямо и даже тениската си не успял да измокри. 

Удавник

Спасители вадят тялото на загиналия

Двамата братовчеди седнали да хапнат и час по-късно Йордан Димитров решил да си тръгва. Костадин се опитал да го спре, предложил му дори да пренощува у тях, но 53-годишният мъж не се съгласил. Тогава Костадин тръгнал да изпрати Йордан до реката. 

Докато се усетя и той беше във водата„, разказа пред Haskovo.info Костадин. Малко след това 53-годишният мъж потънал. „Тръгнах да го търся, но течението носи„, обясни Костадин Илиев. Той направил два опита да спаси братовчед си, но било много тъмно и нищо не се виждало. Излязъл на брега и започнал да вика. Върнал се в селото и се обадил на телефон 112

Удавник

Костадин Илиев

Спасителите веднага се отзовали на сигнала. Издирването на Йордан Димитров продължило и през уикенда. В спасителната операция се включили водолази от Пловдив и Кърджали.

53-годишният Йордан Димитров е пенсиониран миньор. Има съпруга и двама сина. Наскоро дори станал и дядо. Занимавал се със земеделие и пчеларство.

Още по темата и картина от мястото на инцидента във видео репортаж

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button