Хасково

Десетки измрели гълъби в река Хасковска, изследват ги за птичи грип

ГълъбиДесетки умрели гълъби в коритото на река Хасковска в района на зеленчуковия пазар са открили експерти от РИОСВ – Хасково. Проверката е направена по сигнал, уточняват от екоинспекцията.

Взети са водни проби от Регионална лаборатория – Хасково с цел да се установи има ли замърсяване на водата в реката. Изпратени са две птици в Централна референтна лаборатория по авиан инфлуенца /птичи грип/- София. Ще бъде извършено и изследване за наличие на токсични нива на химически вещества, за да се установи дали причината за смъртта на птиците е умишлено натравяне

От РИОСВ – Хасково уточняват, че умишленото причиняване на смърт на животни е наказуемо по силата на Закона за защита на животните. Резултатите от пробите ще бъдат готови до края на тази седмица.

Вижте още за масовата смърт на гълъби в реката и предположенията на експерти и граждани за причините

 

Гълъби Гълъби

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button