Регион

МВР започва цялостно разследване на „златния гьол“

Започва цялостно разследване на „златния гьол“ на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщи при посещение на пункта вътрешният министър Иван Демерджиев.

Той посочи, че след установените нарушения от страна на НАП, в МВР няма нито една преписка и не е образувано нито едно производство, което според него е странно. Демерджиев очаква сега виновните да бъдат установени и наказани, а милионите левове, които над 10 г. са влизали в джобовете на хора с прякори, да започнат да влизат в държавата.

Haskovo.info припомня, че преди два дни земеделският министър Явор Гечев обяви, че държавата поема дезинфекцията на пункта. Договорът на фирмата, която го стопанисва изтича през март, като й е пуснато двумесечно предизвестие.

Демерджиев допълни, че продължава проверката на областния управител Минко Ангелов, като няма образувано досъдебно производство. „Ще проверяваме докато изясним обстоятелствата“, допълни министъра. Haskovo.info припомня, че в края на ноември Ангелов излезе в отпуск и си депозира оставката след сигнал, че е покровителствал контрабанден канал.

ГраницаМинистърът посочи, че на „Капитан Андреево“ трябва да заработи трета лаборатория за хладилни камиони, която също да се управлява от държавата. Предвижда се такава и на Лесово. Планира се пускането на жп линия Одрин – Ямбол и връзка от магистрала „Марица“ до Лесово. На „Капитан Андреево“ има система за електронно управление за по-лесна и прецизна обработка на трафика. Скоро ще заработят и трите нови трасета.

Министър Демерджиев съобщи, че мигрантският натиск е намалял, като през последните дни са правени по около 120 опита да се премине границата, а по време на пика те са били 1 600. С половин милион лева военните са ремонтирали оградата, която според министъра може да се преодолее за една минута. По неговите думи е важна техниката зад оградата и служителите, които охраняват границата, които не са изтеглени през зимата.

Той посочи, че доброто взаимодействие с турската страна също оказва влияние за намаляване на мигрантския натиск. През пролетта щели да продължат ремонтите на пътищата край оградата и монтирането на техника по границата.

Държавата поема дезинфекцията на границата, прекратяват договора на „златния гьол“ – ВИДЕО

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button