Регион

ТЕЦ-ът в Димитровград отново работи, служители излязоха на протест

ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград заработи отново след близо 3-месечно прекъсване.

Това става след направени подобрения, свързани с дейността на централата. Haskovo.info припомнят, че продължават и съдебните дела по обжалването на принудителната административна мярка, наложена от РИОСВ – Хасково на ТЕЦ-а през миналата пролет.

Днес служители на дружеството се включиха в синдикален протест пред Народното събрание в София. Работещи в ТЕЦ-ове и мини настояват да не се закриват въглищните централи.

ПротестВ крайна сметка депутатите решиха Планът за възстановяване и устойчивост да бъде преразгледан в частта предвиждаща затваряне на въглищните централи.

Целта е от плана да отпадне поетият ангажимент за намаляване на въглеродните емисии от производство на електроенергия с 40% до края на 2025 г., взимайки изходните нива от 2019 година.

Министерски съвет следва да предприеме такива действия, с които да гарантира привеждането на ангажиментите за декарбонизация в съответствие с общоевропейските цели, като се осигури работата на централите за въглища без ограничение поне до 2038 година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button