Спорт

Общини в Хасковска област могат да кандидатстват за саниране на спортни обекти

Общини в Хасковска област могат да кандидатстват за средства за саниране на спортни обекти.

Хасково, Димитровград, Свиленград и Харманли са в групата на 40-те градски общини в страната, които по Плана за възстановяване и устойчивост могат да се възползват от 14.3 млн. лв. за сгради за спорт. Инвестиционните проекти на една община следва да са с минимална стойност 50 000 лева и максимална – 2,5 млн. лева.

215 общини, попадащи в дефиницията за селски район са с общ бюджет за инвестиции в сгради за спорт – 17,4 млн. лева. Инвестиционните проекти на една община следва да са с минимална стойност 50 000 лева и максимална – 1 млн. лева.

По новата програма общините могат да кандидатстват с проекти за спортни и тренировъчни зали, комплекси, бази, многофункционални спортни обекти и друг сграден фонд, ползван за провеждане на спортни мероприятия. Срокът за подаване на документи е до 27 април.

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева и председателят на Националното сдружение на общините в Република България и кмет на Велико Търново Даниел Панов обсъдиха новата програма за енергийна ефективност на спортни обекти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button