Хасково

Атакуват в съда прихващането на надвнесената такса смет в Хасково

Фирма и физическо лице атакуват в Хасковския административен съд решенията на общинския съвет от 16 декември 2022 г., с които служебно ще се прихващат надвнесените суми от такса битови отпадъци за 2020 и 2021 г.

Haskovo.info припомня, че такса смет за тези две години в Хасково беше отменена от съда. Според изчисленията на „Информационно обслужване“ ще трябва да бъдат възстановени 3 373 715 лева. В съда се атакува и таксата за 2022 г.

Между 4 000 и 5 000 жители на община Хасково ще трябва да депозират искане за прихващане на надвнесените суми. Това са хора, които са сменили собствеността си и ще бъдат уведомени от общината, че трябва да подадат заявления. На останалите около 80 000 жители прихващането на парите ще стане автоматично.

Сега обаче жалбоподателите атакуват решенията на местния парламент като незаконосъобразни. Те искат и спиране на предварителното изпълнение на решенията, което обаче е оставено без уважение от съда.

Делата по жалбите са насрочени за 1 и 8 март.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button