Хасково

Оглед на летище „Узунджово“ след инвеститорския интерес от Саудитска Арабия

Оглед на бившето летище „Узунджово“ е извършен днес от областния управител Минко Ангелов, неговия заместник Мартин Узунов и изпълнителния директор на „Национална компания индустриални зони“ д-р Антоанета Барес, съобщават от областната администрация.

Това става след срещата на министъра на икономиката Никола Стоянов и министъра на иновациите и растежа Александър Пулев с ръководството на Публичния инвестиционен фонд на Саудитска Арабия. Както Haskovo.info писа, на нея беше представен инвестиционен проект за карго летище. От Фонда обявиха, че ще направят оглед на терена и проекта.

Според Ангелов и Барес летището има огромен потенциал заради близостта си с магистрала „Марица“, жп гарата в Димитровград и границите с Турция и Гърция.

От областната администрация допълват, че Минко Ангелов продължава да е в отпуск, но заради ангажираността му към проекта за изграждането на карго летище и индустриална зона е участвал в огледа.

Haskovo.info припомня, че областният управител излезе в отпуск и депозира оставката си в края на ноември миналата година, докато трае проверка срещу него по сигнал за покровителстване на контрабанден канал. Днес вътрешният министър Иван Демерджиев каза, че проверката продължава и няма образувано досъдебно производство.

Министърът на икономиката кани Саудитска Арабия да инвестира в летище Узунджово

МВР започва цялостно разследване на „златния гьол“

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кретен
Кретен
12.01.2023 19:47 19:47

Този резил Минко в качеството си на какъв се вживява , като има разследване по неговите схеми ? Доближава тотално психологичните дадености на просто Кики

Учител
Учител
12.01.2023 22:36 22:36
Отговор до  Кретен

Напомня за себе си, колко е честен и почтен

Найк
Найк
12.01.2023 21:00 21:00

Тези глупости са предизборни,Как мислите че се прави летище на поляната.Има друг по подходящ град недалече.Няма толкова глупави шейхове.Надявай се булка.

Back to top button