Регион

МВР назначава служители да ремонтират дупките по оградата с Турция

39 специално назначени служители ще отговарят за ремонта на компрометираните участъци от оградата по българо-турската граница. Това стана ясно след съвместно посещение на представители на вътрешното и външно министерство на браздата днес.

Вече част от тях са назначени на работа и са започнали възстановяването на участъци от преградното съоръжение в района на Ямболска област. Те обаче ще отговарят за цялата дължина на оградата и на териториите на областите Хасково и Бургас.

ОградаДо края на миналата година ремонтите на оградата бяха в ръцете на военните. 180 километра от възпрепятстващото съоръжение са ремонтирани от тях.

ОградаВ по-голямата си част преградното съоръжение по границата ни с Турция е единично, което позволява лесното му преодоляване, било то със стълби, подкопаване или рязане. Оградата непрекъснато се поддържа и възстановява, но после отново се уврежда от мигранти, каза по време на инспекция по границата главният секретар на МВР Петър Тодоров.

ОградаДо края на годината има надежда да се монтира видеонаблюдение и термокамери по 110-километров участък на границата, главно в района на област Бургас.

През миналата година на границата с Турция са спрени 164 000 мигранти.

Ограда

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
граничар
граничар
13.01.2023 21:45 21:45

внимание. Стреля се без предопреждение.

Back to top button