Спорт

Състезатели от Хасково и Харманли с отличия от церемонията „Атлет на България“

Състезатели от клубовете „Хеброс“ (Харманли) и „Атлетик“ (Хасково) бяха отличени на церемонията „Атлет на България“ в София.

Атлет номер 1 на България за 2022 г. е 18-годишната световна шампионка за девойки в скока на дължина Пламена Миткова.

Лека атлетикаОтличия получиха Божидар Саръбоюков и сестра му Ирен от Харманли с треньор Димитър Карамфилов. Божидар е сребърен медалист в скока на височина на световното първенство и финалист на скок дължина. Саръбоюков оглави и световната ранглиста на скок дължина за мъже в зала за 2023 г. само преди дни с рекорд на България за юноши – 7.96.

Ирен е бронзова медалистка от Европейския младежки олимпийски фестивал.

В церемонията се включи и кметът на Хасково Станислав Дечев, който награди Анна-Мария Петкова и Васил Антонов – победители във веригата „А1 атлетика за младежи“ за 2022 година. Петкова е от Хасково, а Дечев каза, че през 2023 година градът ще бъде домакин на кръг от веригата на новата атлетическа писта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button