Регион

Хиляди декари горят в хасковска област

ПожарВ деня на професионалния празник на национална служба „Пожарна безопасност и спасявяне“ хиляди декари треви, храсти и гори горят в хасковска област. 25 са пожарите, които гасят огнеборците в региона. Най-сериозните огнища са в района на селата Оряхово и Васково, между Гарваново и Татарево и в Ивайловградско. На помощ на огнеборците е извикан и хеликоптер.

На този етап няма опасност за хората в населените места. В най-тревожните моменти огънят стигна на 150 метра от последните къщи в Татарево, обясни кметът Халил Салим. Той и още десетина доброволци се включиха в ръчното гасене на огъня. Шест екипа пожарникари гасят в района на Татарево. В късния следобед вятърът започна бързо да пренася пламъците в посока към селото. Огнеборците запалиха насрещен огън. В същото време и вятърът обърна посоката си и пожарът бе временно овладян.

Над 30 човека с 6 противопожарни автомобила и горски гасят в района на Оряхово и Васково. Според началника на областната пожарна Николай Вълчев там вероятно причината за огъня са овчари, които всяка година по това време палят огън.

За многото пожари днес помогнаха и горещините. В Хасково бе отчетен температурен рекорд от 34,2 градуса.

Още за огнената стихия вижте във видео репортаж

 

Пожар

Пожарникарите запалиха насрещен огън
 

Пожар

В гасенето участваха десетина доброволци и кметът
 Пожар  Пожар

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
14.09.2011 20:57 20:57

Честит празник на комисар Н.Вълчев и на всички професионални пожарникари.

Back to top button