Хасково

Ученици пишат есе за приемната грижа на тема „Търся теб“

Раздаване на брошуриПо метода „връстници обучават връстници“ младежи от БЧК – Хасково ще запознаят своите съученици със същността на проблема „Приемна грижа“. Инициативата е по проект „Социална програма за подкрепа на деца и младежи напускащи социалните институции“ в Хасково и Димитровград.

От днес младежите от БЧК стартират сред възпитаниците на училищата в региона конкурс за есе на тема „Търся теб“. До края на месеца всички желаещи да участват могат да изпращат своите творби на адрес haskovo@redcross.bg, по пощата или на място в офиса на БЧК в Хасково на ул.“Иларион Макариополски“ №2. 

Haskovo.info припомня, че в началото на септември членове от Българския младежки червен кръст проведоха информационната кампания по проекта. В продължение на две седмици доброволците от Хасково и Димитровград  информираха гражданите за това „Що е приемната грижа?“, „Как можем да станем приемни родители?“, „Кои са доставчиците на тази услуга в областта?“.

За двете седмици в кампанията се включиха 45 членове и симпатизанти на БМЧК Хасково и бяха раздадени 600 дипляни и стикери.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button