Хасково

Майка: Ама и на децата ли се полагат колани в колата

Акцията

Себахтин с майка си на задната седалка

Майка на 10-годишно момче от Кърджали разбра днес, че и децата трябва да пътуват с предпазни колани. Това стана по време на стартиралата в Хасково операция на пътните полицаи за установяване на водачи, шофиращи без предпазни колани, включително и от пътуващите на задните седалки и без детски обезопасителни системи. 

На случаен принцип униформените спряха ромско семейство с бус. Фамилията обясни, че е била на Димитровградския пазар и се прибира към Кърджали. В колата пътуваха двама мъже отпред и три жени и едно дете отзад. Всички с изключение на детето бяха с предпазни колани. Пред Haskovo.info 10-годишният Себахтин обясни, че не знае, че трябва и той да бъде с колан. Майка му пък беше толкова учудена, че попита „Ама и на децата ли се полагат колани в колата?“.

Акцията

Себахтин получи играчка от полицаите

За да покажат на детето, че униформените не са страшни и основната им грижа е да опазят живота и здравето на хората по пътя, пътните полицаи зарадваха Себахтин с играчка.

По време на акцията полицаите спряха и Снежана Чолакова. Хасковлийката бе изрядна. Синът й  Ясен, който е на годинка и 10 месеца, също бе в детско столче и със закопчан колан.

„Това ни е навик. Още при качването на колата слагаме коланите. Това е закон за нас. Ясен не протестира. Дори сам иска да сяда в столчето, там се чувства удобно!“, бе категорична Снежана Чолакова.

Акцията

Малкият Ясен също получи играчка

Тя призова останалите  шофьори да бъдат внимателни. Да не се изнервят, когато видят автомобил с предупредителни знаци, че в колата има дете. „Ние родителите караме по-бавно и по-внимателно. Това е за безопасността на децата ни и на самите нас„, допълни майката на Ясен.

Акцията на пътните полицаи се провежда по холандски модел – няколко полицейски патрула спират водачите наред и проверяват всички. За два часа вчера униформените са проверили 82 МПС-та. Констатирали са 15 нарушения. Съставени са 4 акта и 11 фиша, съобщи за Haskovo.info началникът на Пътна полиция – Хасково Атанас Джунов.

Вижте видео репортаж от акцията

Акцията Акцията

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
16.09.2011 13:48 13:48

Ееее РУСКИ дай и на майка му една играчка де не се стискай.

искам да знам
искам да знам
16.09.2011 18:50 18:50

Доколкото знам коли,които не са оборудвани фабрично с колани на задните седалки,не се допуска да се монтират такива и не следва да се глобяват.
Същото не важи ли и за детските столчета-защото кой гарантира,че закрепването им,направено от собственика е технически сигурно?

HelloHieno
HelloHieno
16.09.2011 21:56 21:56

Negovata ne raboti ela az da ti dam edna igra4ka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ДАМАДЖАН
ДАМАДЖАН
17.09.2011 8:23 8:23

АЛОООО, „журналистите“, на кого да вярвам? На това което сте написали или на това което се вижда на клипа към този материал!!! Там ясно се вижда, че въпросната Снежана Чолакова е БЕЗ КОЛАН! Това се вижда и от всички снимки и по останалите хасковски медии! Моля ви не ни правете на маймуни и стига с този PR на полицаите. Тези проверки те са длъжни да си ги правят ежедневно, това им е работата!

Haskovo.info
Haskovo.info
17.09.2011 8:57 8:57

Снежана Чолакова си свали колана в момента, в който бе спряна от полицаите. Пред медиите тя говори след това. Затова на снимките тя е без колан.

Анонимен
Анонимен
17.09.2011 8:59 8:59

До третия комент.Ти да не си го пробвал че да знаеш че не работи?А колкото до играчките,моята работи много добре и който си е поиграл с нея пита за още да да…

ДАМАДЖАН
ДАМАДЖАН
17.09.2011 10:47 10:47

„Журналистите“, и нас са ни проверявали и няма причина да се сваля колана, нито като си даваш документите, нито като „говориш с медиите“, след като е седнала в колата коланът трябва да е сложен. Дори тя самата го казва, „Това ни е навик. Още при качването на колата слагаме коланите. Това е закон за нас.“ Кой лъже, не знам!

Back to top button