Хасково

Гласуваха 117 000 лева за кожния диспансер и отказаха 30 000 за инвитро

Сесията117 000 лева да бъдат отпуснати на Центъра за кожно – венерически заболявания, решиха общинските съветници в Хасково. По предложение на председателя на здравната комисия парите трябва да дойдат от перо „Резерв местни дейности“ от бюджета на общината за тази година.

Причината за исканата финансова помощ е изключителното лошото състояние на бившия диспансер, обясни в емоционално слово управителят му д-р Веска Василева. Това е така заради наложения от Здравната каса лимит. Д-р Василева обясни, че на лекарите се налага да връщат пациенти със сълзи на очите.

На последното за мандата заседание на местния парламент общинската съветничка Недялка Иванова внесе извънредна докладна за откриване на процедура по приемане на общинска програма за асистирана репродукция.

Голяма част от колегите й определиха това като предизборен ход, още повече, че през последните 4 години Иванова не е била сред активните съветници.

В крайна сметка след две гласувания решението бе отхвърлено. За процедури инвитро трябваше да бъдат отделени 30 000 лева.

Сесията

д-р Веска Василева

Сесията

Недялка Иванова

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
16.09.2011 13:28 13:28

КАКО НЕДЯЛКЕ,ЗАЩО СЕ ПРАВИШ ПРЕДИЗБОРНО НА ЗАГРИЖЕНА ЗА НЯКОЛКО СЕМЕЙСТВА КОИТО ЩЕ ПОЛУЧАТ ПО ГЛАСУВАНИЯ ОТ Н.С.ЗАКОН ПО ПЕТ ХИЛЯДИ ЛЕВА ЗА ИНВИТРО С КОИТО ЩЕ СИ ПОКРИЯТ НА СТО ПРОЦЕНТА МАНИПУЛАЦИЯТА,А ГЛАСУВАХТЕ НА ПРЕДПОСЛЕДНАТА СЕСИЯ СРЕЩУ ИДВАНЕТО В ХАСКОВО НА РЕАЛЕН ИНВЕСТИТОР ОТ ГЕРМАНИЯ,КОЙТО ЩЕШЕ ДА ОСИГУРИ 500 СЕМЕЙСТВА И ТОВА ЩЕШЕ ДА СТИМУЛИРА МНОГО ХОРА ДА СЕ РЕШАТ ЗА ПЪРВО ИЛИ ВТОРО ДЕТЕ,А ОТДЕЛНО ОТ ТОВА И ОБЩИНАТА ЩЕШЕ ДА ПОЛУЧАВА СОЛИДНИ ДАНЪЦИ,ЗА ДА СЕ САМОИЗДЪРЖА И ДА ХАРЧИ ПАРИ ЗА ПОДОБНИ,КАТО ТВОИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ.ТО ИНАЧЕ Е МНОГО ЛЕСНО ДА СЕ ПРАВЯТ И ПРЕДЛАГАТ РАЗНИ ИНИЦИАТИВИ,НО НИКОЙ НЕ МИСЛИ ОТ КЪДЕ ЩЕ СЕ ВЗЕМАТ ПАРИ ЗА ТЯХ???!ДАНО В НОВИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ВЛЕЗНАТ ПОВЕЧЕ ХОРА,КАТО МАЙОРОВ ДЕТО ВМЕСТО КАТО ВСИЧКИ ДА ИЗЛИЗАТ ДА СЕ ПЛЮНЧАТ НА ТРИБУНАТА,ДА ВЗЕМАТ ДА ПОЧУКАТ ПО РАЗНИ ПОСОЛСТВА И ДОКАРАТ НЯКОЙ ИНВЕСТИТОР И ДАНО ДА СА ПО-МАЛКО ОНЕЗИ,КОИТО ЩЕ ГЛАСУВАТ ПРОТИВ……………………

ИВАНОВ
ИВАНОВ
16.09.2011 22:22 22:22

КАК НЕ ТЕ Е СРАМ ДА ГОВОРИШ „ЗА НЯКОЛКО“ СПОРЕД ТЕБ СЕМЕЙСТВА ИМАЩИ РЕПРОДУКТИВНИ ПРОБЛЕМИ. ЯВНО НЕ СИ ЗАПОЗНАТ СЪС СЕРИОЗНОСТТА И МАЩАБНОСТТА НА ТОЗИ ЖИЗНЕНОВАЖЕН ВЪПРОС, ПОВЯРВАЙ МИ ЗАСЯГАШ ХИЛЯДИ СЕМЕЙСТВА, КОИТО ПО ОФИЦИАЛНА СТАТИСТИКА В БЪЛГАРИЯ СА ОКОЛО 250 000, А ПО НЕОФИЦИАЛНА МНОГО ПОВЕЧЕ……
КАТО НЕ СИ ЗАПОЗНАТ СЪС СЪЩНОСТТА НА ПРОБЛЕМА МОЛЯ ТЕ НЕ ПИШИ ГЛУПОСТИ

ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК
ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК
12.10.2011 16:38 16:38

ПО ВАЖНИ СА МЪРЗЕЛИВИТЕ КОЖНО БОЛНО ,КОИТО СА РЕШИЛИ ДА ИЗКАРАТ ЕДНА ПОЧИВКА В КОЖЕН ДИСПАНСЕР ХАСКОВО ..,ПОД РЪКОВОДСТВОТО НА ВЕЛИКАТА ВЕСКА ВАСИЛЕВА .СЛЕДВАЩИЯТ ПЪТ ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ХАСКОВО ДА ГЛАСУВА ЗА ПОСТАВЯНЕ НА КАСОВИ АПАРАТИ В ЧАСТНИТЕ ЛЕКАРСКИ КАБИНЕТИ !!!!УСПЕХ………

Back to top button