Спорт

Диа срещу рускиня в мач за титлата в Загреб

Диа ЕвтимоваЗа втори път в кариерата си хасковлийката Диа Евтимова ще играе финал на турнир с награден фонд 50 000 долара. 24-годишната тенисистка излиза днес на корта в Загреб в мач за титлата срещу поставената под №2 в схемата Анастасия Пивоварова от Русия.

Съперничката на Диа е на 21 години, а най-доброто й класиране в ранглистата е № 93 през май тази година. В момента високата 182 см московчанка заема 134-то място в света, а Диа – 172-ро. Ако спечели титлата днес обаче, хасковлийката ще запише най-големия успех в кариерата си досега и със сигурност ще се нареди сред 150-те най-добри тенисистки в света.

В Загреб Евтимова извоюва четири поредни победи в по два сета, които й донесоха 64 точки за ранглистата при жените. Вчера третата ни ракета се класира за финала като се наложи убедително с 6:3, 6:3 над 215-тата в света – холандката Бибиане Шоофс.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button