Спорт

Божидар Саръбоюков изравни националния си рекорд

Божидар Саръбоюков от клуб „Хеброс“ – Харманли продължава със силните си изяви през сезона.

Той изравни собствения си национален рекорд за юноши в скока на дължина под покрив, който постави по-рано през месеца – 7.96 м. С постижението си Божидар стана шампион на България за възрастта в зала в София.

Възпитаникът на Димитър Карамфилов направи силна серия от четири скока в състезанието – 7.88 м, 7.81 м, 7.90 м и 7.96 м, и завърши надпреварата с два фаула.

Третото място на скок дължина с личен рекорд 5.88 м спечели Ирен Саръбоюкова, която е сестра на шампиона при юношите. 16-годишната Ирен първо спечели титлата на скок височина с отличните 1.80 – височина, която преодоля от трети опит, а по-късно и опита личен рекорд на 1.86, но без успех.

Саръбоюкова доведе личния си рекорд до 1.85 на 15 януари, с което е в челото на световните ранглисти за годината при девойките. Нейни подгласнички на 22 януари станаха Натали Косова (Виктория – Варна) с 1.70 и Стела Гешева (Хеброс – Харманли) – 1.64.

Във финала на скок височина за юноши участваха 17 атлети в класирането като Янислав Илиев (Спринт – Червен бряг) започна на 1.80 и спечели състезанието с личен рекорд 2.00. Даниел Живков (Хеброс – Харманли) е втори с 1.91, а Андреан Димитров (Михаил Желев – Сливен) трети със същия резултат.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button