Регион

Обгрижват 136 нуждаещи се в община Харманли

136 нуждаещи се на територията на община Харманли ще получат пакет от социални услуги за период от 14 месеца – от 6 февруари 2023 г. до 6 април 2024 г., съобщават от кметството.

От общината са получили безвъзмездно европейско финансиране на стойност 733 566 лв. по проекта „Грижа в дома“. Целта е да се достигне до най-уязвимите групи от населението, които да получат професионална подкрепа. Ще се обхванат хора с увреждания и трудно подвижни възрастни хора.

Планират се обучения на служителите, които ще предоставят здравно-социалните услуги в домашна среда.

Предвидените услуги включват:

  1. Предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги по домовете и психологическа подкрепа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване и лица с увреждания.
  2. Доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, както и осигуряване на транспорт на персонала, предоставящ услугите, от/до домовете на лицата. Заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни и битови услуги (със средства на потребителите).
  3. Предоставяне на лицата от целевата група на информация относно превенция и профилактика на здравето и социално значими заболявания, включително консултации с други специалисти при необходимост

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button