Хасково

Глобиха ТЕЦ-а в Димитровград с 9 500 лв., санкции и за кметове заради сметища

С 9 500 лв. е санкциониран ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград за неизпълнение на Условие от Решение на МОСВ за техническа рекултивация и закриване на двата сгуроотвала на дружеството, съобщават в отчета си за декември от РИОСВ – Хасково.

През месеца са издадени 15 наказателни постановления за общо 23 000 лв. и е сключено споразумение за 700 лв. Имуществени санкции в размер съответно на 1 500 и 1 000 лв. са наложени на Община Хасково и на Община Кърджали за изпускане на отпадъчни води, които не отговарят на нормите от комплексните им разрешителни. Кметовете на Община Симеоновград и на Община Хасково не са почистили нерегламентирани сметища до Симеоновград и в село Конуш, за което са глобени съответно с 3 000 и 2 300 лв.

Две глоби по 50 лв. са наложени на физическо лице за придобиването на папагали без внасяне на заявления за регистрацията им в РИОСВ – Хасково. Санкция в размер на 1 000 лв. е наложена на фирма, която не е изпълнила условие от решение на МОСВ, за извършване на рекултивация след приключване на геологопроучвателни дейности в община Ивайловград. С глоба от 1 000 лв. е наказано физическо лице, за извършване на добив от концесионна площ в района на Ивайловград без издаден краен административен акт по ЗООС от РИОСВ-Хасково.

С дружество, което отговаря за ликвидираните минни участъци в Маджарово, е сключено споразумение за 700 лв., с което то е наказано за изпускане на отпадъчни води, които не отговарят на нормите от разрешителното за заустване.

През месеца в областите Хасково и Кърджали са почистени 31 нерегламентирани сметища. Извършени са 56 проверки, издадени са 15 предписания и са съставени 7 акта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
tigara
tigara
24.01.2023 21:17 21:17

Balha gi e uhapala tec-a,za6to ne gi osadite za 1 milion leva i drugite firmi v regiona,koito izhvarlqt toksi4ni otpadaci,bez da imat pre4istvatelna stanciq korumpirani instancii ????

Back to top button