Регион

Потвърдиха ареста за дрогирания шофьор, заловен с 6.5 кг. кокаин

Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Хасковския окръжен съд, с което на 39-годишен турски шофьор беше наложен постоянен арест.

Haskovo.info припомня, че срещу него са повдигнати две обвинения. Мъжът беше задържан на 18 януари на ГКПП „Капитан Андреево“, защото в камиона му бяха открити 9 пакета с 6.476 кг. кокаин за 777 120 лв.

Дрогата беше намерена в арматурното табло и зад тапицерията на задната стена на шофьорската кабина. Тестът показа, че той шофира след употреба на амфетамин.

Ако бъде признат за виновен го грози затвор от 10 до 15 г. и глоба до 200 000 лв., а за второто престъпление – лишаване от свобода от 1 до 3 г.

Обвиняемият е поискал от съда парична гаранция. Пловдивските магистрати обаче са отхвърлили искането, защото е чужденец и няма адрес в България, като може да се укрие. Определението на съда е окончателно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button