Хасково

Проучват нуждите на общините от социални услуги

Нуждите на общините в Хасковска област от здравно-социални услуги, финансирани от държавата, са обсъждани на работна среща в областната администрация.

На нея са дискутирани действията на общините за изготвянето на Национална карта на социалните услуги. Планирането на социалните услуги на национално ниво се осъществява чрез Национална карта на социалните услуги, приета от Министерския съвет по предложение на министъра на труда и социалната политика, обясни заместник-областният управител Мартин Узунов.

Съгласно указанията дадени от Агенция „Социално подпомагане“, след изготвянето на анализите на потребностите от всички общини, областният управител организира обсъждане и съгласуване между представителите на общините за планиране на техните нужди. На следващо заседание ще продължи обсъждането на обобщените анализи.

На основание Закона за социалните услуги, общините, в които се създават социални услуги на областно ниво за удовлетворяване на потребностите на населението от целия регион, се определят въз основа на споразумение между всички общини при спазване на критериите, определени в Наредбата за планирането на социалните услуги, допълват от областната администрация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button