Любопитно

Азиатска приказка в театъра търси нравствената красота в хората

Малкият Мук„Малкият мук“ по Вилхелм Хауф е най-новата куклена премиера на хасковския театър „Иван Димов“. Тя ще се играе утре вечер от 18 часа. Героите ще бъдат представени от актьорите Силвия Предова, Ваня Кирова, Петър Влайков и Петър Митев. Куклите са дело на Петър Чекуров, музиката на Нели Лазарова, а сценографията – на Крум Крумов.

Драматизацията и постановката са на Веселин Бойдев. Той разказа, че приключенията на Малкия Мук са изпълнени с премеждия, а приказката е актуална и в наши дни. По пътя си главният герой се сблъсква с предрасъдъците на другите хора към него, става жертва на чуждата завист и алчност, но успява да се пребори с тях. Той желае духовна близост и приятелство, които среща в лицето на красивата и тъжна Принцеса Алия. Двамата заедно доказват, че човек може да приема по-различните от него хора, че трябва да сме добри и толерантни един към друг, да си помагаме в трудни моменти.

Представлението е насочено не само към детската публика, но и към възрастните зрители. Създателите му са убедени, че с лекота и хумор ще успеят да убедят публиката да търси невидимата, нравствена красота в хората.

Пълната програма на театъра вижте в Културния афиш на Хасково

 Малкият Мук  Малкият Мук

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button