Хасково

Пречиствателната станция още не е издадена от МРРБ

Пречиствателната станцияТри месеца след като бе открита пречиствателната станция за отпадъчни води край Хасково все още не е предадена официално на ВиК. За това сигнализираха работници на съоръжението, които не са получавали заплати от юли, а договорите им са прекратени с издаването на акт 16 на обекта.

По процедура след като е готова станцията трябва да бъде предадена на община Хасково, която пък да я даде за стопанисване на водното дружество. Въпреки че общинският съвет гласува решение за предоставяне на станцията на ВиК, това все още не е факт, тъй като МРРБ все още не е приключило с тромавата процедура по прехвърлянето й на кметството.

От министерството обещаха, че процедурите ще приключат до няколко седмици, а междувременно ще бъдат сключени допълнителни споразумения с работниците, за да могат те да си получат заплатите.

Още за проблема вижте във видео репортажа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button