Хасково

8 пощенски станции в Хасковска област приемат годишните данъчни декларации

Осем пощенски станции в Хасковска област приемат годишни данъчни декларации за доходи, изплатени на физически лица, съобщават от офиса на НАП. Двама клиенти вече са подали документи по този начин.

Това са централните пощенски станции в Хасково и Димитровград, както и станции по одобрен списък от „Български пощи“ в общините Харманли, Симеоновград, Свиленград, Тополовград, Любимец и Ивайловград.

Служителите в пощите са обучени в реда по прием на формулярите и следят за задължителни данни и подписи на подателя, банкова сметка при необходимост от възстановяване на надвнесен данък, задължителни приложения в зависимост от вида изплатен доход, приложени документи и допълнителни декларации за ползване на дадено облекчение.

Подаването на годишни данъчни декларации на пощенско гише се ползва от клиентите на НАП, които нямат възможност за онлайн деклариране. Най-лесният и бърз начин за деклариране на доходите е през Портала за електронни услуги, с персонален идентификационен код или с електронен подпис.

Срокът за ползване на 5% отстъпка за ранно онлайн деклариране и плащане е 31 март, а крайният срок за обявяване на доходите и плащане на дължимия данък върху общата годишна данъчна основа тази година е 2 май, който е първият работен ден след почивния 30 април.

Пощенски код Пощенска станция Адрес на пощенската станция
6300 Хасково Център бул. България № 148
6400 Димитровград Център бул. „Димитър Благоев“ № 15
6450 Харманли пл. Възраждане № 7
6490 Симеоновград ул. „Раковска“ № 5
6500 Свиленград бул. „България“ № 124
6550 Любимец пл. Трети март № 1
6560 Тополовград бул. „България“ № 60
6570 Ивайловград ул. „България“ № 47

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button