Регион

Хасково се побратими с Люлебургас, предстоят съвместни инициативи

Протокол за сътрудничество между побратимени градове подписаха кметът на Хасково Станислав Дечев и кметът на Люлебургас Мурат Геренли, съобщават от общината.

Домакин на официалната церемония беше турската община. На официалното подписване на документа за побратимяване присъстваха генералният консул на Република България в Одрин Борислав Димитров, заместник-кметът на Хасково Танер Емин, Сунай Алиев – общински съветник – член на Постоянната комисия по „Евроинтеграция, участие по оперативни програми и международни връзки“ в Общински съвет Хасково, Ваня Христова – директор на Дирекция „Европейски и национални програми и проекти и екология“, представители на местната власт в Люлебургас.

Побратимени„Днес официално подписахме Протокол за сътрудничество между Хасково и Люлебургас и вече имаме идеи как да работим заедно по проекти в областта на културата, туризма, спорта, младежките дейности и образованието. Готови сме да надградим тези намерения с още инициативи, които ще ни подскажат хората и бизнеса от Люлебургас и Хасково“, каза Станислав Дечев.

ПобратимениВ Протокола за сътрудничество е записано, че побратимените градове ще си сътрудничат и насърчават осъществяването на съвместни инициативи, проекти и дейности в областите култура и изкуство, младежки дейности и образование, климатични промени, околна среда, местно икономическо развитие, туризъм, социални услуги, енергийна ефективност и други.

Хасково и Люлебургас ще си сътрудничат в процесите на съвместно разработване на проекти и дейности, чрез местни публични институции и неправителствени организации, образователни институции, бизнес камари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button