Хасково

Десетина пенсионери се вдигнаха на протест срещу метален павилион

ПротестДесетина пенсионери протестираха срещу метален павилион на хасковската улица „Одрин“. Възрастните хора недоволстват, че сградата на някогашните магазини завзема тротоара и застрашава пешеходците, които са принудени да се движат сред автомобилите по тясната уличка.

Протестиращите започнаха и подписка, в която в първите минути на протеста събраха 12 подписа. Писали са жалба да областната управа. В отговора след съгласуване с община Хасково е посочено, че за поставянето на металния павилион има разрешение от 1982 година, а той е по-малък от разрешеното.

ПротестОт община Хасково обясниха пред Haskovo.info, че металната конструкция действително е поставена с разрешение през 1982 година. Тогава собственик на обекта е било предприятието „Рекламна търговия“, а от няколко месеца има нов собственик – частна фирма.

Председателят на Гражданско сдружение на пенсионерите Стайко Колев заяви, че въпреки всичко за тях постройката е незаконна и са готови да стигнат до Министерски съвет и президента, за да бъде премахната. Пенсионерите твърдят, че павилионът не се ползва от години и се е превърнал в свърталище за наркомани.

 Протест  Протест
 Протест  Протест

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Е?
Е?
21.09.2011 18:07 18:07

Ако е толкова маловажна новината, защо във всички сайтове я има? Там сте били всички, случайно или в съседство е имало митинг на журналистите от Хасково.

Анонимен
Анонимен
22.09.2011 14:16 14:16

НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КАКВА Е НОВИНАТА ВАЖНО Е ТОВА ГРОЗОТИЛИЩЕ ДА СЕ МАХНЕ. ЦЯЛ ВЕК ВЕЧЕ СТОИ ТАМ. ОСВЕН ТОВА ДОКОГА ТРЯБВА ДА ВЪРВИМ ПО УЛИЦИТЕ ЗАЩОТО ТРОТОАРИТЕ СА ЗАЕТИ. а ПЪК Я ВИЖТЕ КАК Е ПОСТРОЕНА КЪЩАТА С МАГАЗИН ЗА ХРАНИТЕЛНИ СТОКИ НА БУЛЕВАРД „ДОБРУДЖА“ КОЯТО Е СРЕЩУ КНИЖАРНИЦАТА. ТА ТАЗИ КЪЩА Е ЗАЕЛА ПОЛОВИНАТА ТРОТОАР И КОЙ Е ДАЛ СТРОИТЕЛНО РАЗРЕШЕНИЕ ЗА ТОВА?

Back to top button