Хасково

Мъжете се смятат за велики, а момичетата парадират с бюстове

Срещата в ПМГЖените пушат по улиците и използват бюстовете си като оръжие в живота, а мъжете се смятат за велики и плюят навсякъде – това са само част от нещата, които ученици от ПМГ – Хасково не харесват в противоположния пол. Това стана ясно по време на игра „Кръг на непоносимостта“, в която 20-те тийнейджъри трябваше да назоват какво не харесват у противоположния пол. 

Възпитаниците на хасковското училище гледаха филм за равнопоставеността на половете, играха и игри, в които си размениха ролите. Така например на момичета им се наложи да сменят предна гума на автомобил, а на момчетата – да гладят намачкан панталон. 

Инициативата е част от проект проект „Дали мъжете са от Марс, а жените – от Венера, който се финасира от Български фонд на жените. В Хасково тай се осъществява от сдружение „Икар“ в партньорство с Младежки парламент. 

Срещата в ПМГПо този проект в 13 града на България 13 неправителствени организации ще проведат различни инициативи на тема равнопоставеност на половете. Сдружение „Икар“ ще работи в Хасково и Димитровград с ученици от 9 местни училища.

Във фоайетата на учебните заведения пък до края на проекта ще бъде подредена и изложба. В рамките на инициативата младежите ще проведат улични анкети, ще напраявят и конкурс за графити на тема „Равнопоставеност на половете“.

В края на ноември независимо жури ще оцени най-добрият проект, който ще бъде изрисуван на частна сграда на бул. Освобождение в Хасково. Стойността на проекта е 3200 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button