Регион

Класифицираха 146 язовира в Тополовградско

146 язовира на територията на община Тополовград са класифицирани от ресорната комисия в областната администрация.

Това стана на заседание на комисията, проведено от заместник-областния управител Мартин Узунов. Класификацията се извършва по информация, предоставена от собствениците и местоположение на язовирите в Кадастрално-административна информационна система на Агенция по геодезия, картография и кадастър. При проверки в КАИС е било установено, че за всички землища с язовири има влезли в сила Кадастрални карти и Комисията отрази новите поземлени имоти със съответните идентификатори, допълват от областната администрация.

Задължение на собствениците е да предоставят в Държавната агенция за метрологичен и технически надзор актуални документи за собственост и скици на всички имоти, представляващи язовири или части на язовири. Те трябва да представят картите на уязвимите от заливане зони за язовири от първа висока степен на потенциална опасност.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button