Любопитно

Фотоизложба показва улиците на Будапеща в Димитровград

Фотографската изложба „Улиците на Будапеща“ от Кристиян Бодиш е подредена в Градска библиотека „Пеньо Пенев“ в Димитровград.

Кристиян Бодиш е роден през 1985 г. в Будапеща. Завършва строително инженерство. С фотография започва да се занимава преди повече от 10 години като хоби. Основният му профил е архитектурната фотография и заснемането на събития.

„След 5 години в строителното инженерство смених професията с фотографията. Работя на свободна практика и се занимавам основно с архитектурна и рекламна фотография и заснемане на събития. Снимам Будапеща от 2009 г., а от 2014 г. съм в постоянно сътрудничество със столичната община и творбите ми редовно излизат в We Love Budapest. През 2016 г. създадох Budapest Images – най-голямата база-данни на тема Будапеща“, разказва авторът.

Настоящата изложба представя фотографии на Будапеща от изминалите 10 години, групирани в тематични двойки. Една част от тях е много „будапещенска“, друга – би могла да бъде направена, в който и да е друг голям град. Общото между тях е неповторимостта на мига.

„Най-голяма радост ми доставя, когато мога да увековеча рядко, неповторимо, пълно с живот явление. Целта ми не е да се изкачвам по екстремни места и оттам да снимам изумителни перспективи, а да откривам места и гледни точки, които са разбираеми за всички, и въпреки това никой не ги е забелязал“, допълва Кристиян Бодиш.

Експозицията гостува със съдействието на Унгарския културен институт „Лист“. Тя ще остане в Димитровград до 20 февруари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button