Регион

12 000 подкрепиха подписката на родителите от Симеоновград

Събирането на подписи стартира на 23 августОколо 12 000 души са подкрепили за месец инициативата на родителите на жертвите от Симеоновград под надслов „Да предпазим децата от убийците на пътя„, съобщиха за Haskovo.info от инициативния комитет.

Подписката стартира на 23 август в Симеоновград. Чрез нея родителите на шестимата загинали младежи настояват причиняването на смърт на пътя да се приравни към умишлено престъпление, а наказанията за шофьорите да бъдат по-строги. Според тях това би имало превантивно действие и ще доведе до по-малко трагедии като тази на Великден, когато шестимата младежи загинаха, блъснати от пиян шофьор на тротоара.

Над 1 200 българи са подкрепили подписката в Испания, а от няколко дни се събират подписи и в Лондон и Чикаго.

Междувременно разследването на катастрофата е на път да приключи. От инициативния комитет съобщават, че назначените в хода на досъдебното производство експертизи са изготвени и предстои пет месеца след катастрофата най-после да бъде повдигнато обвинение срещу шофьора Данаил Георгиев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
gost
gost
24.09.2011 17:14 17:14

v haskovo kade moje da otidem da se podpi6em i nie

Back to top button